Sztrájk miatt csúszhat a Serie A rajtja

Sztrájkkal és az idényrajt elhalasztásával fenyegetnek az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő klubok, ha a liga nem írja alá az új kollektív szerződést.

MNO
2011. 08. 08. 12:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A profi játékosok szakszervezete (AIC) hétfőn közölte, hogy a Serie A mind a húsz csapatkapitánya és AIC-képviselője aláírta a megállapodást, és addig nem kezdődik el a 2011/12-es szezon, amíg ez a liga részéről is meg nem történik. A tavaly lejárt szerződés körüli vita során az elmúlt évadban a játékosok kétszer is kilátásba helyezték a sztrájkot, de akkor a tárgyalások eredményre vezettek. A liga többek között azt szeretné elérni, hogy a futballisták akaratuk ellenére is eladhatók legyenek, illetve hogy a „kiselejtezett” játékosokat ki lehessen zárni az edzésekről. Az AIC hallani sem akar ezekről a tervekről.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.