Több embert is bántalmazott, előzetesbe került

Elrendelte az előzetes letartóztatását a bíróság annak a 18 éves hódmezővásárhelyi férfinak, aki több embert is bántalmazott az alföldi városban egy átmulatott éjszaka után – tájékoztatta a rendőrség hétfőn az MTI-t.

MNO
2011. 08. 22. 12:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fiatalember még a múlt héten erősen ittas állapotban minden előzmény nélkül többször arcon ütött egy fiatalt az Andrássy utca egyik szórakozóhelye előtt, majd a sértett barátját is meg akarta verni, de az nem sikerült – közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A fiatal tovább fenyegetőzött, majd amikor meglátta, hogy egy társa szóváltásba és verekedésbe keveredett egy férfival, odament és bekapcsolódott a csetepatéba.

Az áldozat ütlegeléséhez még egy társuk csatlakozott, így hárman hagyták helyben az akkor már földön fekvő sértettet. A férfi megpróbált elmenekülni, de a három gyanúsított utánament, és egy kapualjban ismét nekiestek, majd áldozatuk földre eső mobiltelefonját eltették – közölte a százados.

A fiatalember ezután beverte a közeli Patyolat kirakatát, majd bántalmazta a sértett segítségére siető másik két fiatalt is, egyiküket egy padon is átlökte.

A lakossági bejelentés után helyszínre érkező járőrök mindhárom garázdát elfogták és előállították – tudatta a szóvivő. A 18 éves gyanúsított már nem ismeretlen a hatóságok előtt: még fiatalkorúként többrendbeli zsarolás miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, és csoportos rablás és zsarolás miatt is vádemelést kezdeményeztek ellene.

Kihallgatását követően a rendőrség őrizetbe vette, a bíróság pedig az ügyészség indítványára elrendelte előzetes letartóztatását. Az ügyben a három férfi ellen csoportosan elkövetett garázdaság, súlyos testi sértés, kifosztás és rongálás miatt indult büntetőeljárás.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.