Többtucatnyian estek a heves esőzések áldozatául

Több tucat ember meghalt, megsérült vagy eltűnt az országot június végétől július közepéig sújtó heves esőzések következtében Észak-Koreában – közölték az ázsiai ország hatóságai hétfőn.

MNO
2011. 08. 01. 16:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A KCNA hivatalos hírügynökség hétfőn azt közölte, hogy legalább nyolcezer embernek kellett elhagynia lakhelyét, mivel az esőzések miatt kialakult áradások háromezer házat romboltak le. A hírügynökség információi szerint a learatott termény mennyiségében is tükröződni fog a szélsőséges időjárás hatása, mert az árvíz sok gazdaságot is elmosott.

Az észak-koreai hatóságok azt azonban nem részletezték, pontosan mekkora károk keletkeztek az országban. Kína már jelezte, hogy kész gyorssegélyt nyújtani a világtól elzárkózó kommunista államnak, de azt nem tudni, mekkora összegről van szó. Az esőzések Dél-Koreát is érintették, ott a megnövekedett csapadékmennyiség miatt földcsuszamlások keletkeztek, amelyek több tucat embert temettek maguk alá.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.