Ugró Miklós: Ügynökök egymást közt

MNO
2011. 08. 01. 7:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugró Miklós: Pedig elég lenne eszmefuttatásaikat a Szanyi Tibor és Dániel Péter között lefolytatott épületes vitára alapozni, rengeteg agyszikkasztó spekulációtól, téves, ostoba feltételezéstől és következtetéstől kímélhetnék meg magukat. Mert a két szocialista kiválóság hiperrealista pontossággal jeleníti meg a párt lelki, szellemi, erkölcsi arculatát, múltját, jelenét, s várható jövőjét, értékrendjét, az emberekhez való viszonyát, a honi közéletben betöltött hivatását. A két baloldali entellektüel társalgási stílusát szükségtelen hosszasan ecsetelni, ráadásul hasonló hangnemre nemcsak a szélsőjobbon, de a mérsékelt jobboldalon is találni lelombozó példákat. Mindaz, amivel Szanyi és Dániel megvádolják egymást, lehetne a baloldal történetének kivonatos leglényege éppúgy, mint modern korunk eszmei, morális hanyatlásának illusztrációja.

(Magyar Nemzet, 2011. augusztus 1.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.