Új hulladékgyűjtők a fővárosi parkokban

A Fővárosi Kertészeti (Főkert) Nonprofit Zrt. a megszokottnál lényegesen több hulladékgyűjtőt helyez el a Margitszigeten és a Városligetben, mert hétvégenként hatalmas mennyiségű szemét gyűlik össze a két népszerű budapesti parkban – közölte a fővárosi cég hétfőn.

MNO
2011. 08. 01. 9:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Főkert tájékoztatása szerint a közparkokban elsősorban sörösdobozokat és üdítősflakonokat, úgynevezett pillepalackokat hagynak maguk után a látogatók, utóbbiból például mintegy 27 ezret gyűjtenek össze egy hétvége alatt a cég munkatársai. A Margitszigeten eddig több mint ötszáz hulladékgyűjtő volt, ám ez sem volt elegendő a tisztaság megőrzéséhez, így sok volt a parkban „kallódó” szemét.

A Főkert a „tarthatatlan állapot” miatt mind a Margitszigeten, mind pedig a Városligetben további húsz-húsz, 120 literes műanyag hulladékgyűjtőt állít fel a hétvégékre. Mint a közleményben olvasható, a Főkert a jövőben a parkok hangulatához illő, állandó jelleggel kihelyezhető, nagyméretű hulladékgyűjtők beszerzését tervezi.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.