Új munkahelyek jöhetnek létre Győrben

A Világgazdaság értesülése szerint a győri Audinál már megkezdődtek a motorgyár bővítésének előkészületei.

MNO
2011. 08. 01. 8:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gazdasági napilap hétfői számában arról ír, hogy termelési rekordot dönthet az idén az Audi Hungaria, és ha így folytatódik a rendelésállomány növekedése, a járműgyár felépítése mellett a motorgyár kapacitását is növelni kell.

A kétmilliós darabszám átlépésével fennállása legjobb eredményét érheti el az Audi Hungaria Motor Kft. Június végéig 939 ezer motort, a tavalyi első félévinél 7,1 százalékkal többet szállított ki a gyár. Ha mind az Audi, mind a tulajdonos Volkswagen csoport tervei megvalósulnak, megjavíthatja 2007-es, 1,913 millió darabos saját termelési rekordját a győri vállalat. Másrészt elkerülhetetlennek látszik a jelenlegi 2,1 millió darabos motorgyártó kapacitás bővítése, ha a Volkswagen konszern eléri célját, és termelési számaival megelőzi a Toyotát. Győrben ugyanis nem csupán az Audi, hanem a VW számára is gyártanak motorokat.

Lőre Péter, a cég kommunikációs igazgatója közölte: az Audi Hungaria valóban vizsgálja a motorgyár esetleges bővítésének lehetőségét. Mindez újabb munkahelyek létesítését jelenti, mégpedig az épülő autógyár munkaerőigényén felül – olvasható a Világgazdaságban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.