Vízszerelőnek adták ki magukat a tolvajok

Elfogtak három férfit Budapesten, akiket a rendőrök azzal gyanúsítanak, hogy magukat vízszerelőnek kiadva egy lakásból értékeket loptak el – közölte a Police.hu pénteken.

MNO
2011. 08. 05. 13:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A XII. kerületi járőrök az ott zajló lomtalanítás miatt augusztus 2-án közbiztonsági ellenőrzést tartottak, amikor felfigyeltek egy gépjárműre, amelyben több gyanúsan viselkedő személy tartózkodott. A rendőrök egy előző nap történt lopás sértettjétől kapott részletes személyleírás alapján felismerték a gépkocsiban ülő egyik férfit, ezért igazoltatták az utasokat. A járműben a bűncselekmény elkövetéséből származó tárgyakat és bűncselekmény elkövetéshez szükséges eszközöket találtak – olvasható a rendőrség honlapján.

A közlés szerint a nyomozás során megállapították, hogy mindhárman megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy augusztus 1-jén magukat vízszerelőnek kiadva bejutottak egy XII. kerületi lakásba, és különböző értékeket tulajdonítottak el. Jelenleg a nyomozók vizsgálják, hogy a gyanúsítottak terhére róható-e korábbi, hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmény. A bíróság a 25 éves és a 42 éves férfit az ügyészség indítványára előzetes letartóztatásba helyezte. 36 éves társuk előzetes letartóztatására az ügyészség nem tett indítványt, így ő szabadlábon védekezik.

Az ügyben a további eljárást többrendbeli lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság XII. kerületi rendőrkapitánysága folytatja le.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.