11 évesen került be az egyetemre

Rekordifjan, 11 évesen kezdheti Kína egyik legtekintélyesebb egyetemén tanulmányait egy fiúcska – a híresztelések szerint apja bőkezűségének köszönhetően.

MNO
2011. 09. 13. 17:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyerek a pekingi Zsenmin Egyetem jogi karára jutott be, ahová rendkívül nehéz bekerülni. Alsó korhatár ugyanakkor nincs. A fiúcska minden idők ifjúsági korrekordere. Az egyetem kénytelen volt reagálni a pletykákra, és nyilatkozatban tagadja, hogy a gyerek apja tagja lenne a tanintézet igazgatótanácsának, vagy hogy számottevő pénzadománnyal járult volna hozzá az egyetem költségeinek fedezéséhez.

Az egyetem szóvivője a helyi sajtónak azt mondta, hogy a fiú megfelelően teljesített mind az írásbeli, mind a szóbeli felvételi vizsgán.

A gyerek apja egy dohányipari cég elnöke. Igen befolyásos ember, fiát pedig csak két éven át hagyta általános iskolában, mert a gyerek lassúnak találta a haladást. Magántanuló lett, oktatóinak pedig rangos tanárokat bérelt fel apja. Fél év alatt elvégezte az általános iskolát és 8 évesen már gimnazista lett, most – 11 esztendősen – pedig egyetemi hallgató.

Volt tanárainak egyike – a neten névtelenül – azt állítja, hogy a fiú igen ideges, rossz magaviseletű és rendkívül rövidlátó – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.