1270 tetemet találtak

Líbiában megszüntetik az állambiztonsági ügyészséget és bíróságokat, amelyek üldözték és börtönbe vetették a régi rendszer ellenzékének tagjait. Ezt az ideiglenes kormány igazságügy-minisztere jelentette be hétfő esti sajtóértekezletén.

MNO
2011. 09. 27. 9:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mohammed al-Alagi közölte, hogy az általa aláírt rendeletet még jóvá kell hagynia az országot irányító Átmeneti Nemzeti Tanácsnak. A rendelettervezetben szerepel annak a bíróságnak a megszüntetése is, amely életfogytig tartó börtönre ítélt ellenzékieket.

Ezen elítéltek közül sokan a kegyetlenkedésekről és tömeggyilkosságokról elhíresült tripoli Abu Szalim börtönbe kerültek. Éppen a minap jelentették be a hatóságok, hogy két héttel ezelőtt találtak egy 1270 tetemet tartalmazó tömegsírt a fővárosban. Ezekkel az emberekkel feltehetőleg az Abu Szalim börtönben végeztek 1996-ban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.