Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium

1300 doppingvizsgálatot végeznek el

Az idén 1100, jövőre, a londoni olimpia évében pedig 1300 doppingvizsgálatot végeznek el a Magyar Antidopping Csoport (MACS) szakemberei állami megrendelésre – közölte Tiszeker Ágnes, a MACS ügyvezető igazgatója csütörtökön a sajtó képviselőivel folytatott háttérbeszélgetésen. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/811204" target="_blank"><strong>• A testüket is „átprogramozzák”, csak hogy győzzenek</strong></a>

MNO
2011. 09. 29. 13:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A médiával való találkozás apropóját az adta, hogy 300 nap múlva kezdődnek a nyári ötkarikás játékok, s ezzel összefüggésben is tovább szigorodik az ellenőrzés.

A hazai doppingkontrollt végző MACS vezetője elmondta, valamennyi olimpiai szereplésre esélyes magyart „górcső alá” vesznek, lesz, akit több alkalommal is mintaadásra köteleznek.

Tiszeker doktor kitért rá, hogy a gazdasági válságban lévő Görögország a sportot illetően is bajban van: előfordulhat, hogy versenyzői nem lehetnek ott Londonban, mivel – doppingellenes tevékenységének elégtelensége miatt – a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) leminősítette, a „nem megfelelő” kategóriába sorolta át az országot.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.