16 ezer rendőr ügyel a Berlinbe érkezett pápára + Képek

Hivatalos állami látogatásra Berlinbe érkezett csütörtök délelőtt XVI. Benedek pápa.

MNO
2011. 09. 22. 9:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katolikus egyházfő négy napot tölt Németországban, Berlinen kívül ellátogat Türingiába és Baden-Württemberg tartományokba is. A német fővárosban XVI. Benedek előbb Christian Wulff államfővel, majd Angela Merkel kancellárral találkozik, délután beszédet mond a német parlamentben, a Bundestagban, este pedig szentmisét mutat be a híres olimpiai stadionban.



A látogatás idejére Berlinben, valamint a többi helyszínen is rendkívüli biztonsági intézkedéseket léptettek életbe. A katolikus egyházfő biztonságára értesülések szerint mintegy 16 ezer rendőr ügyel. A németországi vizit a 2005 áprilisában pápává választott katolikus egyházfő 21. külföldi látogatása.





(Fotók: Reuters)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.