2000 dollárra büntették Serena Williamset

Csupán 2000 dollárra büntették Serena Williamset az amerikai nyílt teniszbajnokság vasárnapi döntőjében tanúsított sportszerűtlen <a href="http://www.mno.hu/portal/809217" target="_blank"> <strong>megnyilvánulásaiért</strong></a>. A hazai közönség előtt szereplő sztár amúgy 1,4 millió dollárt keresett a US Openen. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/809407" target="_blank"><strong>• Győztest hirdettek a US Openen férfi egyesben + Képek</strong></a>

MNO
2011. 09. 13. 8:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Samantha Stosur elleni – számára vesztes – finálé második játszmájában Williams egy nyerő ütése előtt hatalmas „Come on!” kiáltással buzdította magát. Ám mivel ezzel megzavarhatta riválisát, a mérkőzést vezető Eva Aszderaki az ausztrálnak ítélte meg a pontot bréklabdánál, aki így elvette a hazai játékos adogatását.

A tiltakozó amerikai úgy vélte, hogy – mint amikor külső tényező zavarja meg a játékot – a bíró megismételteti a labdamenetet, ám nem ez történt, és amikor később leültek pihenni, dühös szavaiért figyelmeztetésben is részesült. Ekkor így szólt a görög bíróhoz: „Ne nézzen rám, nem viccelek. Ön teljesen elvesztette az irányítást, és gyűlölködik. Ha meglát szembejönni a folyosón, ne nézzen rám, ön nem egy vonzó személyiség. Ezért figyelmeztet? Kifejeztem az érzéseimet, és Amerikában vagyunk, ha nem tévedek. Ne nézzen rám!”

A 6:2, 6:3-ra elbukott finálét követően a 13-szoros Grand Slam-győztes nem fogott kezet Aszderakival, majd később közölte: „Nem emlékszem, hogy mit mondtam. Majd megnézem a YouTube-on. Nagyon intenzív pillanat volt.”

Két éve, a Kim Clijsters ellen elvesztett elődöntőben Williams egy lábhiba bemondása után egy vonalbírót fenyegetett meg dühében, amiért pontlevonással és 82 500 dolláros bírsággal bűnhődött. Mivel a 2009-es botránya óta próbaidőn volt, elvileg sokkal súlyosabb büntetésre is számíthatott.

Brian Early, a US Open főbírója jelezte: mivel Serena Williams kirohanása csak szavakban mutatkozott meg, ezért viselkedése nem érte el azt a szintet, hogy komolyabb büntetést szabjanak ki ellene.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.