Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

2034-ben ez is véget ér

Svájcban 2034-re szűnik meg az atomenergia-termelés, mert egy szerdán elfogadott törvény értelmében többé nem adnak ki engedélyt új atomerőművek építésére.

MNO
2011. 09. 29. 0:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A parlament felsőházában elfogadott jogszabály az atomkutatásokat továbbra is előírja, és szorgalmazza a megújuló energia termelését és az energiafelhasználás hatékonyságának növelését.

Az öt svájci nukleáris erőműben fokozatosan állítják le az atommáglyákat: a Beznau 1-et 2019-ben, a Beznau 2-t és a mühlebergit 2022-ben, a gösgenit 2029-ben és végül a leibstadtit 2034-ben kapcsolják le a hálózatról.

A svájci vállalkozók szövetsége „sajnálatosnak” nevezte a döntést, amelyet azonban csak „egy hosszú politikai folyamat első lépésének” tart. A törvény végleges változatát az alsóháznak még jóvá kell hagynia, de az előző verziót – amelyet a felsőház most módosított – már június 8-án elfogadta.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.