28 tonna élelmiszerrel szeretnének segíteni

Folytatja két éve megkezdett adománygyűjtő akcióját a református egyház és a Dorcas Magyarország Segélyszervezet; a Kék vödör nevű akcióval ezúttal hazai és kárpátaljai rászorulóknak segítenek.

MNO
2011. 09. 27. 15:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bölcskei Gusztáv tiszántúli református püspök az akció keddi debreceni sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a közelgő tél sokaknak lesz a reménytelenség tele. „Azért fogtunk össze, hogy az emberekhez kézzelfoghatóan is eljusson a reménység” – mondta. A Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke szerint az országban elszegényedés tapasztalható, amelyet bizonyít, hogy húszezer emberrel több ajánlotta fel a református egyháznak személyi jövedelemadója egy százalékát, ugyanakkor az összeg 40 millióval kevesebb, mint tavaly. Az egy főre eső felajánlott összeg több mint kétezer forinttal kevesebb az előző évinél, tehát az életszínvonal drasztikusan romlott. Ezért fontos az összefogás és a segítségnyújtás a rászorulóknak – tette hozzá.

A Tiszántúli Református Egyházkerület, a Debreceni Református Egyházmegye, a Dorcas Magyarország Segélyszervezet és a Magyar Református Szeretetszolgálat összefogásával életre hívott akcióval juttatják el a „reménnyel teli kék vödröket” a rászoruló családoknak. Korábban hasonló módon segítettek iskoláknak, majd hazai és erdélyi családoknak.

Visky Pál, a Dorcas Magyarország Segélyszervezet kelet-európai igazgatója elmondta: szeretnének legalább négyezer kék vödröt megtölteni. Ez csaknem 28 tonna élelmiszert jelentene, amelynek az értéke meghaladná a 12 millió forintot – fűzte hozzá.

Az október 4-től november 6-ig tartó akcióba intézmények és magánszemélyek is bekapcsolódhatnak. Várják munkaközösségek, nyugdíjasklubok, iskolák jelentkezését is, hogy a terhet közösen viselve tegyék szebbé a többgyermekes családok adventi időszakát. Az adománygyűjtő kék vödröket a református egyház debreceni esperesi hivatalában lehet megtalálni, ugyanott csekket is kérhetnek a segíteni szándékozók.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.