Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Hollandia

300 fős munkahelyteremtés Kaposváron

A német érdekeltségű Cabero Industrial Kft. 629 millió forintról szóló uniós támogatási szerződése október elején lép életbe, amikor megkezdi Kaposváron egy gyártóüzem megépítését 1,4 milliárd forintos beruházással – jelentette be a gyár ünnepélyes alapkőletételét követő tájékoztatón szerdán a tulajdonos-ügyvezető Laurentino Cabero-Meindl.

MNO
2011. 09. 28. 20:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ipari hőcserélőket és ipari hűtőberendezéseket gyártó Cabero 2009-ben döntött úgy, hogy az 1996 óta működő mágocsi üzemén kívül még egy gyártóbázist épít Magyarországon. A helyi önkormányzat támogatása miatt döntöttek Kaposvár mellett. „A Cabero már rég gyártana, ha az országban tapasztalható általános bürokrácia nem hátráltatta volna” – fogalmazott a tulajdonos.

Az új beruházás során Kaposváron elsőként egy 10 ezer négyzetméteres üzem épül meg a tervek szerint jövő nyárra, amit a későbbiekben további 5 ezer négyzetméternyi területtel kívánnak bővíteni. A gyár kezdetben 70 fő számára biztosít munkát, de két éven belül 130-ra, öt éven belül 300-ra emelkedhet ez a szám, ha megfelelőek lesznek a gazdasági körülmények. Az elsősorban Európába és Közel-Keletre szállító Cabero kaposvári üzeme külpiacokra fog termelni.

„Érdemes volt 117 millió forintot egy kukoricaföld közművesítésére fordítani” – állapította meg Szita Károly, Kaposvár polgármestere. A város ennyit fordított a keleti ipari parkja közművesítésére, amelynek egy részén épül majd fel az új gyártóüzem. Fontosnak nevezte az új beruházást azért is, mert a gépiparnak voltak tradíciói Kaposváron, és mert a város célja, hogy az évtized végére elérje az Európai Unió átlagos foglalkoztatási szintjét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.