3200 diák tanulmányait könnyíti meg

A Győri Egyházmegye hét iskolája 132,5 millió értékű informatikai eszközzel gyarapodott, öt intézménye pedig csaknem 42 millió forintot fordíthat az új oktatási évben tehetséggondozó szakkörök működtetésére, sportrendezvényekre, továbbá művészeti és lelki programokra – mondta Pápai Lajos győri megyés püspök szerdán.

MNO
2011. 09. 21. 17:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PC-ket, az interaktív táblákat, a wificsomagokat és a gyengén látó, gyengén halló, illetve mozgássérült tanulók sajátos nevelését segítő csomagokat már használják a diákok. A fejlesztés mintegy 3200 diák tanulmányait könnyíti – ismertette Dékány Ferenc, az oktatási intézmények igazgatója a sajtótájékoztatón.

Az informatikai infrastruktúra fejlesztésére csaknem 138 millió forintot nyertek el az intézmények a Társadalmi infrastruktúra operatív program keretében. Ebből a forrásból szereztek be 210 PC-t, 89 interaktív táblát, egy szervert, 11 wificsomagot és a sajátos nevelési igényű gyerekek oktatására alkalmas 6 SNI-csomagot.

A projekt eredményeként a tantermek 40 százalékába került korszerű technika. A fejlesztéshez kapcsolódó oktatás keretében a pedagógusok többségét már felkészítették az új eszközök használatára.

Dékány Ferenc szólt arról, hogy a tanévközi tehetséggondozó programokra, szabadidős foglalkozásokra, lelki gyakorlatokra mintegy 42 millió forintot költhetnek. Ezt az összeget a Társadalmi megújulás operatív program keretében nyerték el. Az iskolák különféle programokat szerveznek. Az egyik intézmény a fizika-, a matematika-szakkör mellett újdonságként a robotok programozásával foglalkozó szakkört is indít. E forrásból támogatják a képzőművészeti oktatást és a tanulmányi kirándulásokon való részvételt – mondta Dékány Ferenc.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.