50 helyszínen várja az érdeklődőket a Szakrális művészetek hete

Csaknem 200 program várja országszerte 50 helyszínen az érdeklődőket szeptember 17. és 25. között a Szakrális művészetek hete fesztiválon, amelyet immár ötödik alkalommal rendeznek meg.

MNO
2011. 09. 08. 14:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A programsorozatot beharangozó csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az ingyenes fesztivál részeként rendezik meg szeptember 17-én a Nyitott templomok éjszakáját. A kulturális örökség napjaihoz is kapcsolódó esemény újdonsága, hogy a Liszt-év jegyében este 8 órakor a zeneszerző egy-egy műve csendül fel a részt vevő templomokban.

A Szakrális művészetek hetéhez több nagy közgyűjtemény, köztük a Magyar Nemzeti Múzeum is csatlakozott, ahol október 2-ig látogatható a Szilárdfy Zoltán jubiláns pap magángyűjteményéből válogatott, „Krisztus arca megvilágít minket” – A szakrális és a profán művészet tárgyai című kiállítás. Szeptember 17-én pedig itt csendül fel este 7 órakor Liszt Ferenc Missa Solemnis című műve.

Az Esztergomi misét a Mátyás-templom ének- és zenekara adja elő a múzeum dísztermében, ahol annak idején az ősbemutató próbái is zajlottak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.