500 méteres lesz a „kínai serleg”

Pekingben megkezdik a város legmagasabb, 500 méteres felhőkarcolójának az építését, amelynek neve Csungkuo Cun (Zhongguo Zun), vagyis „kínai serleg” lesz.

MNO
2011. 09. 20. 13:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főváros legmagasabb épületének formáját egy kecses ősi borosedény ihlette – tájékoztatott az építkezés keddi ünnepélyes megkezdésekor a beruházó CITIC Group. A Kínai Központi Televízió (CCTV) Peking jelképévé vált, 234 méter magas, 44 emeletes központi épülete mellé tervezett Csungkuo Cunban irodahelyiségek lesznek és turisztikai célokat is szolgál majd. Látogatói a legfelső emeleti kávézóból gyönyörködhetnek a panorámában.

Peking központi üzleti negyedének újabb „alakja” környezetkímélő technológiával épül, a kivitelezők a legkorszerűbb energiatakarékos megoldásokat fogják alkalmazni. A szomszédságban helyezkedik el a kínai világkereskedelmi központ 3-as számú tornya, amely jelenleg 330 méteres magasságával a város legmagasabb épületének számít. A szupermagas, ezüstösen csillogó, bordázott épületnek 81 emelete és négy földalatti szintje van, benne 30 lift működik. 2009 elején készült el teljesen.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.