61 évesen lesz anya

Hatvanegy éves nő terhessége ver hullámokat Brazíliában a kései anyai örömökről.

MNO
2011. 09. 27. 1:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A férjem apa akart lenni” – mondta a névtelenségbe burkolózó kismama az O Globo című lapnak, megjegyezve, hogy ő is akarta a gyereket, és a legjobb egészségi állapotnak örvend. A 38 éves férjével élő nőnek donortól származó petesejtet ültettek be, a babát novemberre várják. A 61 éves anya úgy fogalmazott, nem akarja elmondani születendő kislányának, hogy donorpetesejt segítségével fogant.

Brazíliában szeptemberben egy 52 éves nő adott életet ikergyerekeknek, a babák apja 88 éves. A dél-amerikai országban nincs megszabva korhatár a mesterséges megtermékenyítések esetében, de elvárják az orvosoktól, hogy az anyára vagy a gyerekre nézve fennálló súlyos kockázatok esetén tekintsenek el az eljárástól.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.