65 éves, de minden bejön rajta

Rendületlenül működik a világ egyik legöregebb tévéje, egy 65 éves készülék Nagy-Britanniában, mi több, bejön rajta az összes fogható csatorna.

MNO
2011. 09. 09. 11:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csatornákat persze digitális jelátalakító-doboz segítségével fogja. Tulajdonosa ifjabb a tévénél hét évvel, pedig már elmúlt 59 esztendős. Steve Farley rádió- és televíziómérnök – akárcsak apja – így saját kezűleg végezte el a Pye B16T típusú, 1946-ban gyártott készülék javításait. Csupán apróbbakra volt szükség a hosszú évtizedek során, a tévé képcsöve még mindig az eredeti. A brit tévédoyen egyébként annyira drága volt, hogy többe került, mint az a furgon, amellyel házhoz szállította az értékesítő cég – adta hírül a brit Metro újság.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.