87 millió dollárt fektet be a Mol Szibériában

A Mol Nyrt. 2007 és 2010 között 154 millió dollárt fektetett be az oroszországi, Szibériában található Matyusinszkoje blokkban lévő mezőkön, az idei évben 87 millió dollárt tervez költeni, s a következő három évben is jelentős összeget fordít fejlesztésekre például kutatásra, új kőolaj-kitermelő kutak fúrására s egy kilencven kilométeres kőolajvezeték első ütemének finanszírozására.

MNO
2011. 09. 23. 9:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gerecs László, a Mol csoport oroszországi mezőfejlesztési és termelési igazgatója elmondta, a jelentős összegű befektetéseket a nehéz időjárási és terepviszonyok mellett az is szükségessé teszi, hogy az utaktól kezdve az áramellátásig a teljes infrastruktúrát a Molnak kell kiépítenie.

Hozzátette, a Mol csoport jelentős termelésnövekedést vár rövid- és középtávon, a következő két-három évben Szibériában, a Matyusinszkoje blokkban az intenzív beruházási programjának köszönhetően. A Mol csoport kőolaj-kitermelésének 40 százaléka Oroszországból származik, tavaly napi szinten 19 200 hordó, ami a közeljövőben növekedni fog.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.