900 millió áll a MOB rendelkezésére

Az olimpiai felkészülést szolgáló minden anyagi forrás rendelkezésre áll Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára szerint.

MNO
2011. 09. 20. 17:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sportvezető kifejtette, a MOB számára a legfontosabb, hogy annak ellenére kiváló eredmények szülessenek jövőre Londonban, hogy az induló versenyzők száma alacsonyabb lesz, mint az elmúlt nyári játékokon. Beszámolója alapján ennek szellemében megújult a Gerevich-ösztöndíj is. „Az elmúlt években 560 millió körüli összeg állt rendelkezésre, ezt sikerült nagyjából 900 millióra feltornászni. A legmagasabb ösztöndíj havi 400 ezer forint nettó összeg körül van. Ebben 30 olyan sportoló részesül, akik már letettek valamit az asztalra” mondta hétfőn Molnár Zoltán a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

Hozzátette, azokra a versenyzőkre is gondolnak, akiktől nem várnak feltétlenül olimpiai érmeket, így, aki kvótát szerzett, amennyiben A-szintes, akkor legalább havi 100 ezer, ha B-szintes, akkor 70 ezer forint ösztöndíjban kell részesülnie. „Ha versenyre vagy edzőtáborba szeretnének menni, akkor minden anyagi forrás rendelkezésre áll” jelentette ki Molnár, aki elmondta, eddig 69 kvótát szereztek a magyar sportolók a 2012-es londoni olimpiára, és szerinte még összejöhet egy 160 fős csapat. A műsorban az is szóba került, hogy a MOB zéró toleranciát hirdetett a dopping ellen. „Aki kvótát szerez, az 24-48 órán belül doppingellenőrzésen vesz részt, de további kontrollt is alkalmaznak. Januártól a kiutazásig minden sportoló legalább három doppingvizsgálaton vesz részt. Lesz olyan is, aki az indulás előtt 24 órán belül ad majd mintát” mondta Molnár.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.