A bankok nem rejtegetnek mérgező eszközöket

A francia bankok „nagyon szilárdak”, nem rejtegetnek mérgező eszközöket mérlegeikben és nincs szükségük állami támogatásra – mondta Christian Noyer, a francia jegybank elnöke a Le Journal du Dimanche vasárnapi lapnak adott interjúban.

MNO
2011. 09. 25. 17:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jegybankelnök azokra a médiaértesülésekre reagált, amelyek szerint a francia hatóságok arra készülnek, hogy 15 milliárd euróval növeljék a legnagyobb francia bankok tőkéjét. Noyer leszögezte: „Nincsenek ilyen tervek. Valójában nincs is rá szükség”.

A francia bankok részvényárfolyamai az elmúlt hetekben jelentősen visszaestek, miután egyre több befektető aggódik amiatt, hogy jelentős kitettséggel rendelkeznek a bajba jutott euróövezeti államokban, illetve dollárlikviditási gondokkal küzdenek. A bankok azonban rendre elutasítják a félelmeket és arról tájékoztatnak, hogy megfelelő tőketartalékokkal rendelkeznek az esetleges leírások fedezésére.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.