A bankszektor álláshirdetései a legnépszerűbbek

Egy-egy álláshirdetésre átlagosan 27-en jelentkeztek a 2011. júniustól augusztusig eltelt 92 napban a Workania.hu internetes állásportál legfrissebb felmérése szerint.

MNO
2011. 09. 13. 6:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kutatás összefoglalója a legnépszerűbbnek a bankszektor álláshirdetéseit nevezi, ezekre ugyanis átlagosan 53-an küldték el jelentkezésüket. Alig kevesebben, átlagosan 51-en jelentkeztek egy segédmunkási álláshirdetésre. A humán erőforrás, valamint a marketing, a reklám és a PR területen meghirdetett állások hirdetéseire átlagosan 50 jelentkező jutott.

Az értékesítői és kereskedelmi munkakörökre egyre kevesebben pályáznak: 2011 nyarán harmadával kevesebben jelentkeztek az ilyen pozíciókra, mint egy évvel ezelőtt. A kutatók ezt azzal magyarázzák, hogy ezen a területen továbbra is magas az álláshirdetések száma, míg az álláskeresőké nem növekszik.

A legkevesebb jelentkezőre az építőipar, az ingatlanok, a faipar, a szolgáltatások, az egészségügy, valamint az iskolaügy, oktatás területén számíthatnak a munkaadók.

A földrajzi régiók szerint a vizsgálat Somogy megyében találta legaktívabbaknak az álláskeresőket: átlagosan 57 jelentkezés érkezett egy álláshirdetésre. Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 53-an pályáztak egy meghirdetett állásra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.