A bor mellé ezúttal hal dukál Pakson

A Paks belvárosában lévő, páratlan szépségű présházfaluban, a Sárgödör téren rendezik a város egyik új rendezvényét, a Kenyér-, hal- és borünnepet pénteken és szombaton.

MNO
2011. 09. 21. 6:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Czink Dóra önkormányzati turisztikai referens az MTI-nek elmondta, hogy már zajlik a szüret, nyitva vannak a présházak, kínálatukat a látogatók megízlelhetik. Hozzáfűzte, hogy halételek készülnek majd a Sárgödör téren, és a vendégek megkóstolhatják a paksi pékségek specialitásait is. Mindehhez autentikus színpadi műsor és kiállítás is társul. Két, borászokat tömörítő civil szervezettől vette át az önkormányzat a program szervezését azzal a szándékkal, hogy országos hírűvé emelje, hasonlóan a Siller fesztiválhoz, amelynek szintén a Sárgödör tér ad otthont.

A turisztikai referens kiemelte, hogy ritkaságnak számít egy ilyen pincefalu a város szívében, ami ráadásul tiszta, rendezett, gyönyörűen parkosított, folyamatosan korszerűsödik, és présházai is sorra újulnak meg. A Kenyér-, hal- és borünnep pénteken kezdődik a Duna megkoszorúzásával, innen zenés, fáklyás menet indul a Sárgödör térre, ahol este 8 órakor a Magna Cum Laude zenekar ad koncertet. Szombaton délelőtt a gyerekműsorral, táncházzal egy időben halételek főzőversenye zajlik. Délután háromtól egymást követik a fellépők a színpadon, ahol 20 órától az alapításának 20. évfordulóját ünneplő paksi Roger Schilling Fúvószenekar jubileumi estjére kerül sor. A Roger Schilling Fúvószenekar és a szintén paksi Pro Artis Művészeti Iskola Fúvószenekara mellett egy Paks testvértelepüléséről érkező együttes, a Reichertshofener Musikanten is bemutatkozik a programon.

A zenészek a kétnapos fesztivál során több helyszínen térzenével szórakoztatják majd a járókelőket. A kétnapos rendezvényt megelőzi egy csütörtökön nyíló kiállítás, amely a pékmesterség, a halászat és borászat eszköztárába enged bepillantást. A városi művelődési központ nagy kiállítótermében magángyűjteményekből származó régi eszközöket mutatnak be.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.