A bordélyház pultosnőjének 240 ezret kellett fizetnie

Felfüggesztett börtönbüntetésre, vagyonelkobzásra, illetve pénzbüntetésre ítélt kilenc embert jogerősen a Tolna Megyei Bíróság a Furkópusztán működtetett bordélyház ügyében – közölte a bíróság büntető kollégiumának vezetője pénteken.

2011. 09. 23. 12:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bordélyházat vezető 37 éves férfit üzletszerű kéjelgés elősegítése miatt mondta ki bűnösnek a bíróság, ezért másfél év – két évre felfüggesztett – börtönbüntetésre és másfél millió forint vagyonelkobzásra ítélte – tájékoztatott a csütörtökön hozott határozatról Hauszmanné Szőke Rita. További két ember felfüggesztett börtönbüntetést, hat ember pedig pénzbüntetést kapott.

A tényállás szerint az elítéltek a furkópusztai Red Roses bárban 2008. decembertől 2009. szeptemberig tartottak fenn bordélyházat, ahol tizenkét prostituált dolgozott. Az elsőrendű vádlott szervezője volt a prostitúciónak, illetve a pénz elosztásáról gondoskodott, a per másod- és hetedrendű vádlottja csendestársként működött közre, a harmadrendű vádlott a lányok felhajtását végezte. Az ügyben összesen tíz ember állt bíróság előtt üzletszerű kéjelgés elősegítése, illetve kerítés vádjával.

A Tolna Megyei Bíróság kilenc vádlott esetében enyhítette az első fokon kiszabott büntetést, az ötödrendű vádlott férfit – aki csak ház körüli munkákat végzett – bűncselekmény hiányában felmentette.

A jogerős határozat az első- és a másodrendű vádlott esetében a próbaidőt egy, illetve két évvel csökkentette, a negyedrendű vádlottnak – a bordélyház pultosnőjének – 720 ezer helyett 240 ezer forintot, a lányok szállításával foglalkozó, hatodrendű vádlottnak 900 ezer helyett 300 ezer forintot, a biztonsági szolgálatot ellátó nyolcad-, kilenced- és tizedrendű vádlottnak kétszázezer forintot kell fizetnie.

Az enyhítést a bíróság azzal indokolta, hogy a bordélyház nem kiszolgáltatott személyek kizsákmányolásával működött, hanem szabad akaratukból prostitúcióval foglalkozóknak biztosított feltételeket, amelyek az emberi méltóság és a higiénia szempontjából sokkal kevésbé voltak kifogásolhatók, mint a prostitúció egyéb megjelenési formái.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.