A cél a dizájn népszerűsítése

Kiállítások, konferenciák és szakmai kerekasztal-beszélgetések szerepelnek a budapesti Erzsébet téren található Design Terminál őszi programjai között.

MNO
2011. 09. 08. 16:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kezelésében lévő, a Balassi Intézet szakmai felügyelete alatt álló intézmény célja a dizájn népszerűsítése az érdeklődők körében, másrészt szakmai találkozóhely is – mondta Ács Zoltán, a szeptember 1-jén munkába állt kreatív igazgató a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón. Hozzátette: folyamatos visszajelzéseket szeretnének kapni arról, mi fontos a szakmának és milyen segítségre van szükségük.

Ezenkívül rendszeresen szemináriumokat és előadásokat szerveznek a Design Terminálban, hogy a fiatal tervezők a piacra lépéshez szükséges marketing- és jogi ismereteket megszerezhessék. A cégalapítás tudnivalói mellett például az Új Széchenyi-terv pályázataival is megismerkedhetek az alkotók. Hosszabb távú cél, hogy a magyar dizájn valódi gazdasági ágazattá válhasson – hangsúlyozta a kreatív igazgató.

Az érdeklődők szeptember 15-ig a Gombold újra!, novemberben pedig a magyar jármű- és alkatrészgyártás múltját, jelenét bemutató tárlatot láthatják. December 8-án nyílik a karácsonyi kiállítás, amelyen a magyar dizájnszakma színe-java részt vesz műveivel, az ékszertől a bútorokig. A tárgyakat és a divattervezők kollekcióit a látogatók ebben az időszakban megvásárolhatják. A tervek között szerepel, hogy az épületben étterem és dizájnshop is várja a látogatókat.

A Design Hét Budapest nyitó rendezvényeként a Design Terminál ad otthont szeptember 30-tól egy hónapon át a Couleur Locale című tárlatnak, amely harminc különböző európai ország dizájnszakemberei által választott, az adott nemzet kortárs dizájnkultúráját leginkább jellemző tárgyakat vonultatja fel.

A Magyar Formatervezési Tanács és a Design Terminál által közösen szerveződő dizájnhétre az idén az osztrák Walking-Chair Design Studiót hívták meg a rendezvénysorozatra – mondta Fábics Natália, a rendezvény szóvivője.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.