A cél az energiafelhasználás visszaszorítása

Megkezdődött az Energiahatékonysági kiválósági pályázat (EKP) előkészítése, az érdeklődő vállalatok a pályázat során tesztelhetik energiahatékonyságukat, elnyerhetik az „energiatudatos vállalat” címet, amennyiben elkötelezettek az energiaracionalizálás iránt – közölte a Virtuális erőmű program (VEP) iroda.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/769981" target="_blank"><strong>• Virtuális tégla segíti a magyar célok elérését + Képek</strong></a>

MNO
2011. 09. 20. 19:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény ismerteti: a jövő generációinak boldogulása azon múlik, hogy képesek lesznek-e úgy élni, fogyasztani és termelni, hogy ezzel nem zsákmányolják ki a természeti erőforrásokat. Jövőnk záloga a fenntartható fejlődés biztosítása; ennek talán legfontosabb módja az energiafelhasználás visszaszorítása az élet minden területén. A lakossági és közületi energiamegtakarítási lehetőségeken kívül nemzetközi tanulmányok szerint hatalmas potenciált rejt a vállalkozási szféra is.

Kedden az Országgyűlés fenntartható fejlődést szolgáló testületeinek védnöksége alatt, a tudományos élet, a szakigazgatás, a társadalmi szervezetek és példakép vállalatok összefogásával a vállalkozások energiatudatosságának elősegítése érdekében elindult az EKP előkészítése. „Energiahatékony vállalat” az a vállalkozás lehet, amely már konkrét megtakarításokat tud számszerűsíteni, és bevált gyakorlatát másokkal is megosztja. A „példakép vállalattól” elvárható, hogy aktívan közreműködjön az energiahatékonysági módszerek elterjesztésében és mások motiválásában, szemléletváltásában.

Az EKP szorosan együttműködik a Virtuális erőmű programmal. A pályázatot 2011. október második hetében hirdetik meg, amit november végén egy félnapos konferencia követ, az eredményhirdetésre és a díjak átadására pedig az energiahatékonysági világnapon, 2012. március 6-án kerül sor. A munkát a közlemény szerint az energiahatékonyság iránt elkötelezett, országosan elismert szakemberek, vállalatok, szakmai és társadalmi szervezetek támogatják.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.