A cívisvárosba költözik a jazz

Holnap becsengetnek. A sok ezer iskolás gyermek mellett a jazzbarátoknak is, hiszen csütörtöktől vasárnapig remek csemegékkel várja őket a debreceni jazznapok, amely a négy nap alatt negyven fergeteges koncerttel ünnepli negyvenedik születésnapját.

MN
2011. 09. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pori (Finnország), Marciac (Franciaország), Perugia (Olaszország), Moers (Németország), Molde (Norvégia), Wiesen (Ausztria) és mások. Jazz-zarándokhelyek, amelyek fesztiváljuk révén kerültek fel Európa kulturális térképére. Az előkelő társaságban ott a helye a cívisvárosnak is, hiszen a debreceni jazznapok a nyolcvanas évek óta az ország minden részéből, sőt a környező államokból is vonzza a műfaj kedvelőit.
Hogy ez idén is így legyen, szeptember első napjaiban ismét szól a jazz a Kölcsey Központban, a Baltazár Dezső téren és a Modem-kertben. A forró hangulatú koncerteken felvonul a mezőny színe-java. Idén is lesz kiemelt vendégművész, méghozzá kettő is: a Kossuth-díjas Szakcsi Lakatos Béla zongorista és a pályakezdő, debreceni születésű Subicz Gábor trombitás.
A közönség megismerkedhet a szomszédos országok együtteseivel is. Szlovákiából a Peter Lipa Band érkezik, az osztrák jazzesteken a Peter Rom Trio Sütő Mártonnal, az Andy Manndorff Trio pedig Eichinger Tiborral muzsikál. Színpadra lépnek cseh, lengyel, francia és amerikai zenészek is, és természetesen a magyar jazz megannyi kiválósága, a Fekete-Kovács Kornél Quintettől Harcsa Veronikáig.
Vasárnap a 21 tagú Cívis Big Band Debrecen és vendégei fergeteges koncerttel búcsúztatják a fesztivált.

Infó: www.fonixinfo.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.