A cseh pénzügyminiszter felpofozta az őt sértegető fiatal férfit

Miroslav Kalousek cseh pénzügyminiszter szerdán felpofozott egy fiatalembert, mert az ifjú durván sértegette és bírálta őt. Az eset a prágai parlament épületének közelében történt.

MNO
2011. 09. 21. 20:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koalíciós képviselői körökből kiszivárogtatott értesülést később Kalousek (egyben a Top 09 párt alelnöke) megerősítette. A körülbelül húszéves fiatal férfi azt kiabálta a parlamentbe igyekvő miniszternek, hogy „tolvaj, csaló”, s hogy „lógni fog”. A rendőrség azt közölte, hogy nincs tudomása az incidensről.

Kalousek visszautasította azt az állítást, hogy verekedett volna. „Határozottan állítom, nem verekedtem. Csak lekentem néhány pofont egy faragatlan egyénnek, remélem, a dolog hasznos volt” – mondta a miniszter újságíróknak. A kormány ülése utáni sajtóértekezleten Kalousek azt mondta, hogy „egy szemtelen fickó kapott négy pofont”. A miniszter kifejtette: reméli, hogy mindez elősegíti a fiatalember szellemi fejlődését és modorának finomodását.

„A kormány megállapította, hogy a miniszter úr …határozottan nem pályázik az év pedagógusa címre” – kommentálta az incidenst a média előtt Petr Necas miniszterelnök, a koalíciós Polgári Demokratikus Párt (ODS) elnöke.

„A rendőrségnek semmiféle információja sincs az ügyről” – közölte Andrea Zoulová, a prágai rendőrség szóvivője.

Alig néhány hete Michal Babák, a koalíciós Közügyek párt parlamenti képviselője verekedett össze egy prágai éjjeli mulatóban. A fiatal képviselő a verekedésben elveszítette metszőfogait, s fényképe a lapok első oldalaira került.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.