A devizahitelesek is szóba kerültek Matolcsy és Simor találkozóján

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerdán Simor András jegybankelnökkel áttekintette a világgazdasági helyzetet és a hazai folyamatokat meghatározó makrogazdasági tényezőket. A minisztérium épületében tartott megbeszélésen részt vett Kármán András pénzügyekért felelős államtitkár, az Otthonvédelmi Monitoring Bizottság vezetője is – közölte a minisztérium az MTI-vel. <br /><br /> <a href="http://www.mno.hu/portal/807895" target="_blank"><strong>• Orbánt kérte, Matolcsyt kapja Simor</strong></a>

MNO
2011. 09. 07. 8:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint az a minisztérium közleményéből kiderül, az eszmecsere során kitértek a pénzügyi rendszer stabilitását érintő kérdésekre, illetve a lakossági hiteladósok, és ezen belül a devizahitelesek helyzetére is.

Simor András a napokban személyes egyeztetést javasolt Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy az MNB bemutassa a devizahiteleseket érintő javaslatait a kormánynak. A miniszterelnök Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert bízta meg azzal, hogy egyeztessen Simor András jegybankelnökkel.

A jegybank által kidolgozott ajánlások célja a hitelesek terheinek számottevő csökkentése, egyidejűleg a pénzügyi rendszer stabilitásának hosszú távú megőrzése és a rendszerszintű kockázatok csökkentése – jelentette be hétfőn az MNB. A jegybank elnöke ismertetni kívánta azokat az elképzeléseket, amelyeket az MNB szakértői állítottak össze a lakossági hiteladósok és ezen belül a devizahitelesek terheinek csökkentésére.

A javaslatok célja a pénzügyi intézményekkel közös kockázatmegosztás kidolgozása, mely egyúttal biztosítja a pénzügyi rendszer stabilitásának hosszú távú megőrzését és a rendszerszintű kockázatok csökkentését is – közölte a jegybank.

A minisztérium szerdai közleménye megerősítette, hogy a kormány továbbra is elkötelezett amellett, hogy további védelmi intézkedésekkel javítson a legsérülékenyebb társadalmi csoportok, így a devizahitelesek helyzetén.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.