A felelős állattartás a téma az osztályfőnöki órán

Rendhagyó osztályfőnöki órákat indít a fővárosban két civil szervezet középiskolásoknak a felelős állattartásról és az állatvédelemről.

MNO
2011. 09. 26. 13:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háromórás program alatt a diákok már a buszon tájékoztatást kapnak a felelős állattartás legfontosabb szabályairól, a fővárosban működő menhelyek és a gyepmesteri telep munkájáról. Az Illatos úti Ebrendészeten a résztvevők megismerhetik a telep feladatait, eredményeit, az örökbefogadás feltételeit és megtekinthetik a gazdára váró több mint 100 kutyát. A hazafelé vezető úton a diákok önkéntesek és állatorvosok segítségével értékelik a látottakat. A rendhagyó osztályfőnöki óra célja a fiatalok szemléletének formálása az állatvédelem és a felelős állattartás terén – közölte a Vigyél Haza Alapítvány.

A programra – melyet a Vigyél Haza Alapítvány, a Felelős Állatbarátok Közhasznú Egyesülete (FÁBE) és a Fővárosi Közterület-felügyelet Ebrendészete, az Illatos úti telep üzemeltetője szervez – várják további középiskolai osztályok jelentkezését. Az első, szeptember 27-i órán az Újpesti Műszaki Szakközépiskola tanulói vesznek részt.

A fővárosban a Fővárosi Közterület-felügyelet Ebrendészetére évente több mint 3000 kutya kerül be. Ezek között jelentős számban vannak az elkóborolt, gazdátlan állatok, de a kutyák közel kétharmadát gazdájuk adja le.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.