A Fenomén még egyszer elbúcsúzna

Nagyon örülne, ha utolsó klubjának, a Corinthiansnak a szurkolóitól is elbúcsúzhatna Ronaldo, a brazilok háromszor is a világ legjobbjának megválasztott, kétszeres aranylabdás labdarúgója.

MNO
2011. 09. 15. 6:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Semmi nincs tervben, de nem okozna gondot, ha még egy mérkőzésen el kellene búcsúznom” – jelentette ki a 34 éves, kétszeres világbajnok támadó, aki június 7-én, a románok elleni, Sao Pauló-i barátságos találkozón húzta magára utoljára a válogatott mezét. Andres Sanchez, a Corinthians elnöke korábban többször is úgy fogalmazott: nem zárja ki, hogy Ronaldo pályára lépjen valamelyik bajnoki mérkőzésen.

A „Fenoménként” is emlegetett futballista sérülései és fizikai állapota miatt februárban döntött úgy, hogy szögre akasztja a cipőjét. Utolsó válogatottbeli fellépésén az első félidőben 15 percre állt be, de nem talált a kapuba. Pályafutása során Ronaldo megfordult a Cruzeiróban, a PSV Eindhovenben, az FC Barcelonában, az Internazionaléban, a Real Madridban és az AC Milanban, s karrierjét a Corinthians együttesében fejezte be. A válogatottban 98 meccsen 62-szer volt eredményes, ezzel második a nemzeti örökranglistán a legendás Pelé (95) mögött.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.