Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

A férfi megölését elismeri, a nő feldarabolását nem

Iratismertetéssel és a vádlott meghallgatásával megkezdődött a debreceni „darabolós” gyilkosságként ismertté vált ügy tárgyalása pénteken a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon. Ráduly Zsolt Gyula a vád szerint 2010-ben megölt és feldarabolt egy idős asszonyt, majd agyonvert egy idős férfit.

MNO
2011. 09. 30. 10:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az akkor 34 éves vádlott albérlőként lakott a 67 éves férfi lakásában, a 76 éves nő pedig a szomszédja volt. A nőt a vád szerint 2010 januárjában ölte meg és rabolta ki, majd az asszony feldarabolt testrészeit Debrecen különböző pontjain tüntette el. A következő hónapban a vádlott a főbérlőjét is megölte és kirabolta, majd elutazott a városból.

A vádlottat 2010. február 3-án vagyon elleni bűncselekmény miatt fogták el Oroszlányban, a férfi később beismerte a gyilkosságokat. Ráduly Zsolt Gyulát többek között előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel vádolja az ügyészség.

A vádlott elmondta, hogy 2004-ben megszűnt a munkahelye Tatabányán, és öt évig hajléktalanként, alkalmi munkákból élt. Beszélt „zűrös” gyermekkoráról és arról is, hogy szenvedélye volt a játékgépezés, és ettől később sem tudott szabadulni. 2009-ben új életet akart kezdeni, ezért költözött Debrecenbe.

Részletezte, miként alakult kapcsolata a főbérlőjével, és beszélt a köztük lévő konfliktusokról is. Ráduly Zsolt Gyula elmondta, hogy a magyar–német kettős állampolgárságú sértett csak ritkán járt haza Németországból a debreceni Nyíl utcai lakásába, amelynek a pincéjét bérelte a vádlott. Azt állította: nem állt szándékában megölni őt. „Egy vitánk során elborult az agyam, és nem tudtam kontrollálni indulataimat” – fogalmazott, egyúttal tagadta, hogy rablási szándékkal bántotta a sértettet.

Nagy Antal bíró a vádlottnak a nyomozás során tett vallomásait olvasta fel, mivel a vádlott kérdésekre nem válaszolt. Ezekből kiderült, hogy a megölt férfitól mintegy 120 ezer forint értékben tulajdonított el készpénzt és más értéktárgyakat. 2010. február 1-jén áldozatát a férfi a lakásban lévő fürdőkádba tette, és vizet eresztett rá. A holttestet a rendőrség néhány nappal később ott találta meg.

Korábbi vallomásaiban a vádlott részletesen beszámolt a nő megöléséről és feldarabolásáról is. Ebből kiderült, hogy a férfi nagy körültekintéssel tüntette el a nő holttestének darabjait a város több pontján elhelyezett szeméttárolókban. A rendszeresen italozó vádlott a 2010. január 13-i gyilkosságot is ittas állapotban követte el.

Ráduly Zsolt Gyula az idős nő megöléséről tett korábbi vallomásait visszavonta. A tárgyalást a bíró november 28-ra napolta el.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.