A földön rugdosta anyját, az orrát is eltörte

Öt év börtönre ítélte nem jogerősen szerdán a Tolna Megyei Bíróság azt a szekszárdi férfit, aki fojtogatta, rugdosta 75 éves édesanyját.

MNO
2011. 09. 14. 17:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt mondta ki bűnösnek az 54 éves férfit, és a börtönbüntetés mellett hat évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától – tájékoztatta az MTI-t Hauszmanné Szőke Rita, a bíróság büntetőkollégiumának vezetője. A rokkantnyugdíjas Tulner István 2010. október 15-én alkohol hatása alatt különösebb előzmény nélkül közös otthonukban bántalmazta az idős asszonyt: ellökte, fojtogatta, többször arcon rúgta, majd magára hagyta. A nő többi között orrcsont- és bordatörést szenvedett, és légmell alakult ki nála; egy hónapig feküdt kórházban.

A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, és enyhítésért fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.