A franciák sem derűsek

Franciaországban, Európa második legerősebb gazdaságában, 2009 februárja óta legalacsonyabb szintre csökkent a fogyasztói bizalmi index szeptemberben – közölte az Insee francia statisztikai hivatal pénteken.

MNO
2011. 09. 23. 9:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szeptemberi mutató 80 pontra esett a júliusi 85 pontról. Az Insee nem közölt augusztusi értéket, csak egy becsült átlagot, ami 82 pont volt. A szakértők a júliusi 85 ponthoz képest szerényebb gyengülést vártak szeptemberre, 84 pont volt az elemzői konszenzus.

A szeptemberi átfogó mutató alindexei mind romlottak, a megkérdezettek borúlátóbbak életszínvonaluk, pénzügyi helyzetük és megtakarítási lehetőségeik alakulása kapcsán. A választ adók ezeken kívül a munkanélküliség növekedésére számítanak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.