A garázsban működött a cigarettagyár

Egyedi cigarettagyártó berendezésre bukkantak a pénzügyőr nyomozók Gyöngyösön egy lakóház garázsában – tájékoztatta vasárnap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-t.

MNO
2011. 09. 25. 14:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gépezet lefoglalt, mindössze 30 kilogrammos prototípusa fél óra alatt egy karton cigaretta legyártására alkalmas. A gépi meghajtású berendezés lényegében egy spirállal tolja a dohányt a papírba – közölte a NAV Észak-Magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának a sajtószóvivője. A garázsban tetten ért három férfi ellen jövedékkel való visszaélés, illetve annak elősegítése megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást – tette hozzá Jánvári Regina.

Mint elmondta: a csalókra még azt megelőzően csaptak le, hogy elkezdődött volna a gépezet sorozatgyártása. Ugyanis a NAV információi szerint az ország különböző pontjain ügyködő orgazdák és dílerek már élénken érdeklődtek a találmány iránt. A berendezés mellett hamis matricákat, ismert márkajelzésekre kísértetiesen hasonlító emblémákkal ellátott kartonokat is találtak a nyomozók; ezekkel egyértelműen a jövedéki adó kijátszása volt a csalók célja.

A nyomozók egyszerre három helyszínen tartottak házkutatást, a gépen és a kellékeken kívül azokat a laptopokat is lefoglalták, amelyeken a találmány terveit tárolták. A gyanúsítottak, amennyiben bebizonyosodik az adószabályok megsértése, akár két évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak – mondta a sajtóreferens.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.