A gyász érzése nagyobb, mint az erő egy új csapat építésére

A korábbi hírekkel ellentétben mégsem indul az orosz nyílt profi jégkorongliga (KHL) mostani idényében a Lokomotiv Jaroszlavl, amelynek csapattagjai szerdán haltak meg légi szerencsétlenségben.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/808516" target="_blank"><strong>• Elindul a KHL-ben a Lokomotiv csapata</strong></a>

MNO
2011. 09. 10. 12:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A KHL és az orosz szövetség elöljárói a többi klub vezetőjével egyetértésben azt javasolták, hogy az ellenfelekből érkezőkkel töltsék fel a Lokomotiv keretét. Jurij Jakusev, a Lokomotiv Jaroszlavl klubelnöke szombaton bejelentette: sokkal nagyobb a gyász érzése, mint az erő egy új csapat építésére, és ezért úgy döntöttek, hogy nem indulnak el a KHL 2011/12-es szezonjában. „Elsődlegesen az áldozatok hozzátartozóinak szeretnénk segíteni. Egy új csapat felépítése várhat” – emelte ki.

A Lokomotiv Jaroszlavl repülőgépe szerdán a csütörtöki, minszki rajtra tartott, amikor a felszállás után lezuhant. A csapat teljes kerete, olimpiai és világbajnokok, Stanley Kupa-győztesek – egy játékos kivételével – odavesztek. A bajnoki rajt hétfőn lesz, a Szalavat Julajev–Atlant meccs győztese immár nem a Nyitány Kupát, hanem a Lokomotiv Kupát kapja majd – olvasható a KHL honlapján.

Kedden már a többi együttes is pályára lép.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.