A gyilkosság helyszínén végezték ki, nyilvánosan

A fiatalembert gyilkosságért sújtották halállal, az ítéletet Teherán külső negyedében azon a helyen hajtották végre, ahol a bűncselekményt elkövette.

MNO
2011. 09. 21. 12:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Iránban szerdán nyilvánosan kivégeztek egy fiatalembert – jelentette az állami televízió. Ali Reza Mollaszoltanit gyilkosságért sújtották halállal, az ítéletet Keredzsében, Teherán külső negyedében azon a helyen hajtották végre, ahol a bűncselekményt elkövette. A fiatalember több társával idén júliusban egy utcai verekedésben késsel többször megszúrt egy sportolót. Az áldozat, Ruhullah Dadasi Irán legerősebb embere címet viselte. Az orvosok nem tudták megmenteni életét, és elvérzett. A tetteseket két nap alatt kézre kerítette a rendőrség.

Az esetnek nagy visszhangja volt az iráni társadalomban, és ennek megfelelően az ügy rekordidő alatt fejeződött be, a vizsgálati és a bírói szakasz valamivel több, mint két hónapig tartott. Az elsőrendű vádlottat halálra ítélték, két társát pedig 80 korbácsütésre és háromévi börtönre. Az Amnesty International nemzetközi emberi jogi szervezet követelte a büntetés megváltoztatását, mivel az elítélt még csupán 17 éves volt a gyilkosság elkövetésekor. Az iráni tévé beszámolója szerint ugyanakkor Mollaszoltani azóta már felnőtt korba lépett. A szerdai kivégzésre sokan gyűltek össze, az akasztást Golamhoszein Mohszeni Edzsei iráni főügyész személyesen felügyelte.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.