A halálos baleset ellenére felmentették

Halálos baleset ellenére, bűncselekmény hiányában felmentette a vád alól egy fürdő üzemeltetőjét a Kecskeméti Városi Bíróság szerdán hozott nem jogerős ítéletében.

MNO
2011. 09. 08. 18:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kecskemét mellett található ballószögi Aranykor termálfürdőben 2008. március 29-én este egy közepesen ittas vendég egy kültéri üres medencébe ugrott, amelynek következtében olyan súlyos agysérüléseket szenvedett, hogy másnap a kórházban meghalt. Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével mint tettest vádolta az ügyészség a fürdő üzemeltetőjét, mert a vádhatóság szerint elmulasztotta az üzemeltetéssel kapcsolatos rendszabályok betartatását.

Benczúr Csaba ügyész vádbeszédében felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta. Piegel Zsolt bíró bűncselekmény hiányában felmentette a vádlottat. Indoklása szerint a halálos balesetet alapvetően az okozta, hogy a sértett körültekintés nélkül használta a fürdőt. A rövid bírói indoklás szerint a fürdő üzemeltetője szólt a pénztárosnak, hogy mindenkit figyelmeztessen arra, hogy a kültéri medencét ne használják, mert azon javítási munkálatokat végeznek, ezért a vizét leengedték. A kültéri medence üzemen kívüli állapotára a fürdő területén kifüggesztett táblákkal hívták fel a figyelmet.

Az üzemeltetőnek volt arról tudomása, hogy szaunázás után több alkalommal belemerültek a medencébe, arról azonban nem tudott, hogy szaunázás után abba beleugráltak volna. A szakértői vélemény szerint az üres medence a javítások idején munkaterületnek minősült, amelyre világítással, nagyobb táblákkal, esetleg elkerítéssel kellett volna felhívni a figyelmet. Az ügyész az ítélet hatályon kívül helyezéséért nyújt be fellebbezést, ezért a per a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folytatódik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.