A júliusi rossz idő nem kedvezett a strandoknak

A fővárosi strandokon a májusi, júniusi és augusztusi hónapok látogatottsága kedvezően alakult, viszont a júliusi rossz időjárás következtében éppen a strandszezon legerősebb időszaka volt mind forgalom, mind bevétel tekintetében veszteséges a Budapest Gyógyfürdő és Hévízei Zrt. (BGYH) számára – közölte a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) az MTI-vel.

MNO
2011. 09. 08. 6:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Júliusban a hőségriadó hétvégéjén ugyan rekordszámban látogatták a fővárosi strandokat, az egész hónapot tekintve mégis több mint harmincszázalékos volt a forgalom-visszaesés, amit csak némileg sikerült kompenzálni augusztusban.

A közlés szerint a városüzemeltetés munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik az időjárás-előrejelzést, de a napos idő mellett szeptemberben, a tanév megkezdésével nem annyira a hőfokhoz, hanem teljes egészében a látogatók igényéhez próbálják igazítani a strandok nyitva tartását. Ennek megfelelően, habár a hivatalos strandszezon augusztus 31-gyel véget ért a budapesti strandokon, a jó időre való tekintettel meghosszabbították a nyitva tartást. A strandok többsége múlt vasárnap zárt be.

A Csepeli és Palatinus strandfürdők még ezen a héten hétfőtől csütörtökig zárva tartanak, pénteken, szombaton és vasárnap viszont reggel kilenctől és este hét óráig üzemelnek. Ezen fürdők, valamint a Csillaghegyi strandfürdő esetében a nyári idény utolsó napja szeptember 11., vasárnap. A Dagály strand viszont nyári üzemmenet szerint szeptember végéig nyitva tart. A strandok a bezárást követően megkezdik a medencék takarítását és téliesítését, valamint a strand területének víztelenítését és az őszi kertészeti munkákat – közölte a BVK.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.