A katari állam beszállna az Airbust gyártó konzorciumba

A katari kormány részesedést venne a nyugat-európai EADS repülőgépgyártó konzorciumban, amely az Airbusok mellett hadászati berendezéseket is gyárt. A vállalat szóvivője megerősítette a Der Spiegel értesülését, de a tárgyalásokra hivatkozva nem közölt részleteket.

MNO
2011. 09. 18. 17:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előzőleg a német lap arról számolt be, hogy a katari kormány képviselői két hete komoly tárgyalásokat folytattak a német gazdasági miniszterrel arról, hogy a katariak átvennének a Daimlertől valamennyit az EADS-ban meglévő részesedéséből. A Daimlernek 22,5 százalékos tulajdonrésze van a főként német és francia cégek által birtokolt EADS-ban, s ebből állítólag egy részt el akar adni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.