Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

A KDNP figyelemmel kíséri a számára legfontosabb területeket

A Nyugdíjbiztosítási Alap költségvetésének saját lábra állítását és az államadósság csökkentését emelte ki a jövő évi büdzséből a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője; Harrach Péter azt mondta, pártjának is az az érdeke, hogy olyan költségvetési törvény szülessen, ami garantálja az államháztartás biztonságos finanszírozhatóságát és egyben költséghatékony működését. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/813076" target="_blank">• Nincs döntés a nyugdíjakról</a></strong>

MNO
2011. 09. 30. 7:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője az MTI-nek azt mondta, hogy figyelemmel fogják kísérni a KDNP számára legfontosabb területeket, és a gazdaság és a költségvetés teherbíró képességének figyelembevételével kezdeményezni fogják a költségvetési előirányzatok szükség szerinti módosítását. Ugyanakkor – folytatta – a költségvetési javaslatnak minden eleme még nem ismert, és az a bizottsági és parlamenti tárgyalás során jelentősen módosulhat.

A legfontosabb területekre térve azt mondta: „rendkívüli eredmény lesz a Nyugdíjbiztosítási Alap költségvetésének saját lábra állítása, és az államadósság további – ugyan a 2011-eshez képest szerényebb – csökkentése is. Jelentős lépés lesz a bérpótló juttatások helyett bevezetendő közmunkán keresztül több tízezer ember visszavezetése a munka világába – tette hozzá.

Kockázatot jelenthet ugyanakkor nyilvánvalóan a világgazdasági növekedés megtorpanása, és az euróövezet válsága, amely az árfolyamok bizonytalansága révén komolyan befolyásolhatja és nehezítheti a 2012. évi költségvetés végrehajtását – mondta Harrach Péter.

Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője a Fidesz–KDNP-frakciószövetség keddi ülése közben tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy péntekig a parlament elé terjeszti a kormány a jövő évi költségvetés tervezetét, amelynek célja az arányos adórendszer kiteljesítése, az adóelkerülési lehetőségek bezárása, a nyugdíj-, valamint az egészségügyi kassza „lábra állítása” és az, hogy a jelenlegi 595 ezer, jövedelempótló támogatásban részesülő emberből legalább 200 ezret a Start munkaprogramon keresztül visszavezessen a munka világába.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.