A kereskedelem szippanthatja fel a szabad munkaerő zömét

A gyártás, valamint a nagy- és kiskereskedelem területén a legnagyobb a munkaadók felvételi hajlandósága, így 2011 utolsó negyedévében ezekben a szektorokban lehet az átlagosnál nagyobb létszámbővítésre számítani – derül ki a Manpower munkaerő-piaci szolgáltató legfrissebb felméréséből.

MNO
2011. 09. 13. 11:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szekeres Katalin, a Manpower Magyarország marketingvezetője a reprezentatív felmérés eredményeit bemutató keddi sajtótájékoztatón elmondta: a megkérdezett 750 munkáltató közül 11 százalék növelni szeretné a munkaerő létszámát, 10 százalék pedig elbocsátást tervez 2011. október–decemberben, a kettő különbségéből számolt Manpower munkaerő-piaci mutató így az utolsó negyedévre vonatkozóan – hasonlóan az előző negyedévhez – plusz 1 százalékon áll. A szakértő hozzátette: a munkáltatók többsége, 76 százaléka nem kíván változtatni a munkavállalói létszámon az év hátralévő részében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.