Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Hollandia

„A kollektív bűnösség elve elfogadhatatlan”

A szlovákiai Magyar Koalíció Pártja (MKP) szerdán közleményben tiltakozott a szerb kárpótlási törvény ellen és kiállt a vajdasági magyarok mellett.

MNO
2011. 09. 28. 21:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A kollektív bűnösség elve elfogadhatatlan. Az MKP szolidaritását fejezi ki a vajdasági magyarokkal, és teljes mellszélességgel kiáll a Vajdasági Magyar Szövetségnek a kollektív bűnösséggel szemben tanúsított álláspontja mellett” – áll egyebek között a szlovákiai magyar párt közleményében.

Berényi József, az MKP elnöke úgy fogalmazott, hogy „a Magyar Koalíció Pártja elítéli a kollektív bűnösség minden formáját, és elvének törvényerőre emelését összeegyeztethetetlennek tartja a európai civilizációs értékekkel, valamint az Európai Unió működésének alapelveivel”.

A szerb képviselőház hétfőn fogadta el a kárpótlásról szóló törvényt, amely a kollektív bűnösség elvét érvényesítve lényegében a teljes vajdasági magyar közösséget kizárná a második világháború utáni vagyonelkobzásokat, kisajátításokat ellentételező kárpótlás lehetőségéből.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.