A kormányváltás igazi áttörést jelentett az ügynökségnek

A Nemzetei Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) 70 százalékkal több szerződést köt hetente, mint a kormányváltás előtt, és 150 százalékkal nőtt a kifizetések volumene is, a szervezet rövidebb határidőkkel dolgozik, mint amekkorát a vonatkozó szabályok előírnak – közölte az ügynökség az MTI-vel hétfőn.

MNO
2011. 09. 26. 18:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NFÜ közleménye szerint az Új Széchenyi-terv (ÚSZT) projektjei esetében valamennyi eljárásrendi kategóriában (a könnyített pályázat, egyéb pályázatok, kiemelt projektek) átlagosan sikerült tartani mind a döntési, mind a szerződéskötési határidőket. Az ÚSZT-s projektek esetében – a döntési-átfutási időket tekintve – a kiemelt pályázatoknál 60 nap, a könnyített pályázatoknál 28 nap, egyéb pályázatoknál pedig 66 nap volt az átlagos átfutási idő. A közleményben rámutatnak: az ÚSZT-s projektek szerződéskötési átfutási idejét tekintve kiemelt pályázatok esetén 76 nap, könnyített pályázatoknál 17 nap, egyéb pályázatoknál pedig 43 nap volt az átlagos átfutási idő.

Kiemelték: az egyes közreműködő szervezetek tekintetében azonban jelentős különbségek figyelhetők meg (a döntésnél néhány esetben csúszás is előfordul). A döntési határidőket megnöveli a hiánypótlás ideje, valamint a konstrukció szintű hosszabbítás további 30 napja. Az elmúlt egy évben dinamikusan emelkedett a szerződött projektek száma: míg 2007 januárja és 2010 május vége között hetente átlagosan 103 támogatói szerződést kötöttek, számuk az elmúlt egy évben 174,2-re emelkedett, ami közel 70 százalékos növekedés.

Az NFÜ közleménye alapján jelentősen felgyorsultak a kifizetések is, a heti átlagos kifizetések értéke 5,5 milliárd forintról 14,7 milliárd forintra emelkedett. Tavaly június eleje óta hetente átlagosan mintegy 2,5-szer több kifizetés történt, mint az azt megelőző időszakban – olvasható az NFÜ közleményében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.