A köztévé még a TV2-t is lepipálta

A hivatalos mérések szerint 2,2 millió néző kapcsolódott be a keddi Moldova–Magyarország labdarúgó-mérkőzés közvetítésébe az m1-en – tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az MTI-t.

MNO
2011. 09. 07. 18:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTVA szóvivőjének szerdai közleménye szerint a Moldova–Magyarország mérkőzést 200 ezerrel többen követték nyomon a televízión keresztül, mint a múlt héten lezajlott Magyarország–Svédország selejtezőt. Az AGB Nielsen adatai szerint a csatorna nézettsége az átlagos másfélszeresére ugrott, ezen belül a fiatal felnőtt nézők száma mintegy háromszorosára.

A két félidő között is jelentkeztek különbségek. Az első félidőben nem sokkal a magyar gól után 846 ezren, a második félidő vége felé már csaknem 1 millió 21 ezren nézték egy időben az m1 adását. „A mérkőzés legizgalmasabb, utolsó negyedórájában pedig a közszolgálati adó nézettsége megelőzte a TV2-ét” – olvasható Cserháti Ágnes kommünikéjében. A közleményben az is szerepel: általános tapasztalat, hogy elsősorban a labdarúgás iránt elkötelezett közönség választotta az m1-et a találkozó ideje alatt. A férfiak több mint egynegyede ült a képernyő elé.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.