Élő közvetítés
Cseh Köztársaság
ÉLŐ
Törökország
Grúzia
ÉLŐ
Portugália

A lakóhelyen vagy annak környékén lenne jó munkát találni

A területi egyenlőtlenségek megszüntetését, lehetőség szerint a lakóhelyen vagy ahhoz közel lévő munkahelyek teremtését szorgalmazta Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár pénteken Miskolcon, egy állás- és képzési börze megnyitóján.

MNO
2011. 09. 30. 11:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakpolitikus úgy fogalmazott: a kormány szándéka az, hogy lehetőleg mindenki a lakóhelyén vagy annak közelében találjon magának munkát, ne legyen több „fekete vonat”, amely annak idején Szabolcsból, Borsodból vitte a dolgozókat oda, ahol állást találtak. A cél az, hogy minél több embernek legyen munkája, ehhez jól működő gazdaságra van szükség, mindamellett szakképzett munkaerőre is – mondta.

Kifejtette: ettől azonban még sajnos messze vagyunk, ezért minden olyan alkalmat célszerű megragadni, amely lehetőséget ad arra, hogy a munkáltatók és a leendő munkavállalók találkozhassanak egymással – utalt a miskolci állásbörzére, ahol 84 munkaadó kínálta állásait a munkavállalóknak, közöttük pályakezdőknek is. Elmondta: az ország legfejlettebb és leghátrányosabb helyzetű régiói között jelentős a különbség – a foglalkoztatás területén számottevő –, ám „a kormány azon dolgozik, hogy kiegyenlítse a területi egyenlőtlenségeket”.

– Amennyiben a foglalkoztatás helyzete nem javul, abban az esetben az ország minden problémáját képtelenek leszünk kezelni, ezért is a kormány egyik legfontosabb célja, hogy minél több munkahely legyen az országban, és ne segélyből, hanem értékteremtő munkából éljenek az emberek – mondta Czomba Sándor. Az állásbörzéről elmondta, az ilyen rendezvények hasznosak. Megjegyezte: ha csak húsz ember találja meg leendő munkahelyét ennek köszönhetően, már volt értelme megrendezni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.