időjárás 14°C Gellért , Mercédesz 2022. szeptember 24.
logo

„A mai világban a tőke előtt nincsenek határok”

MNO
2011.09.12. 10:36

A varsói tőzsde a térség legnagyobb részvénypiaca, amely egyben a leglikvidebb és a legkevésbé koncentrált, így kiváló lehetőségeket nyújt a térség vállalatainak a tőkeemelésre – mondta Krzystof Walenczak, Lengyelország kincstárügyi miniszterhelyettese egy budapesti sajtótájékoztatón hétfőn.

A varsói értéktőzsde regionális népszerűsítő körútjának, a CEE IPO Roadshow-nak a keretében tartott eseményen Ludwik Sobolewski, a Varsói Értéktőzsde igazgatótanácsának elnöke arról tájékoztatott, hogy a részvénypiac kevésbé törekszik a más értékpapírpiacokkal való együttműködésre, inkább közvetlenül a vállalatokat és a befektetőket keresi meg annak érdekében, hogy megerősítsék Varsó központi szerepét.

„A mai világban a tőke előtt nincsenek határok”, így egyre fontosabbá válnak az ilyen regionális pénzügyi központok, amelyeken nemcsak helyi, hanem nemzetközi szereplők is jelen vannak – tette hozzá.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.