Élő közvetítés
Olaszország
ÉLŐ
Albánia

A németek fele a márkára szavaz

Az európai adósságválság miatt a németek egyre szkeptikusabbak az euró megítélését illetően, a megkérdezettek fele mondta azt, hogy szívesen visszacserélné az eurót márkára, 48 százalékuk viszont a közös európai pénz mellett tette le voksát.

MNO
2011. 09. 30. 15:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legutóbbi Emnid-felmérés adatait a Focus magazin tette közzé. Egy évvel ezelőtt 50 százalék szavazott az euróra és 47 százalék a német márkára. Az euró legfőbb kritikusai a szabad demokraták köréből kerülnek ki: a liberális szavazók 70 százaléka látná ismét szívesen a márkát fizetőeszközként. A szociáldemokrata párt hívei között 53 százalékra, a baloldaliak között 52 százalékra tehető a „márkahűség”. Németország euróövezeti tagságáról is megoszlanak a vélemények: a megkérdezettek 46 százaléka mondta azt, hogy számára előnyökkel járt a tagság, 40 százalékot hátrányosan érintett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.